Allmäna villkor

Genom att godkänna våra allmäna villkor har du accepterat nedanstående.

Hantering av personuppgifter GDPR

Badhandduken HB policy är att spara så lite information om dig som kund som möjligt. I samband med köp i vår butik eller kontakt med oss via kontaktformulär är vi tvungna att spara den information som krävs för att utföra tjänsten.

Kontaktformulär

De personuppgifter som du anger i vårat kontaktformulär (t ex kontaktuppgifter) sparas om du godkänt detta i Hemsida24 system. Syftet med att lagra dina uppgifter är att vi ska kunna komma i kontakt med dig i ditt ärende. När ditt ärende är avslutat kommer dina uppgifter att raderas. Hemsida24 agerar personuppgiftsbiträde och deras personuppgiftsbiträdesavtal beskriver hur de hanterar de personuppgifter som lagras i deras system.  

Köp i webbutik

Vid köp i vår webbutik sparas de personuppgifter som är nödvändiga för genomförandet av köpet (t ex adressuppgifter och kontaktuppgifter) hos Hemsida24 som är vår tjänsteleverantör för webshoppen. För att ett köp ska kunna genomföras krävs att du läst och godkännt våra allmäna villkor. Hemsida24 agerar personuppgiftsbiträde och deras personuppgiftsbiträdesavtal beskriver hur de hanterar de personuppgifter som lagras i deras system.  

Betalningslösningen hanteras av Payson och de lagrar dina personuppgifter som är nödvändiga för genomförandet av betalningen i samband med ett köp enligt deras integritetspolicy.

Badhandduken HB är av bokföringlagen tvungen att spara dina personuppgifter du anger i samband med köp i 7 år i vårt bokföringssystem.

Köp- och leveransvillkor

Köpvillkor
 

Läs noggrant igenom alla köpvilkoren samt leveransvilkoren innan du beställer någon vara från Badhandduken HB. Genom att göra en beställning indikerar du att du har accepterat samt kommer att följa dessa vilkor. Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra i köpvilkoren samt leveransvilkoren utan att meddela dig. Du ansvarar för att innan varje order noggrant läsa igenom köpvilkoren samt leveransvilkoren. Vid fortsatta beställningar innebär det att du accepterar de nya vilkoren.

Produktpresentation

Badhandduken HB strävar efter att på bästa sätt återge produkternas rätta färger och utförande. Vi kan trots detta inte garantera att den vara du mottager har exakt de färger och utförande som din bildskärm visar på grund av inställningar på din dator samt bildskärm.

Retur, ångerrätt och öppet köp

Öppet köp i 14 dagar gäller för samtliga av våra varor. Det betyder att kunden har rätt att ångra sitt köp utan speciell anledning inom 14 dagar efter uthämtat paket. Varan skall returneras i sin förpackning och får ej vara använd, skadad eller nedsmutsad. Badhandduken HB står för returfrakten vid öppet köp eller vid byte av vara. En retursedel medföljer i alla våra försändelser. 

Reklamation

Du har som konsument alltid rätt att vända dig direkt till Badhandduken HB för att få hjälp med reklamationer, ångerrätt samt annan hjälp som berör köp eller beställning. Vid  trasig eller felaktig vara, kommer Badhandduken HB att kostnadsfritt byta ut varan mot en ny, alternativt betala tillbaka varans pris samt fraktkostnad till kund. Om kunden har erhållit en trasig eller felaktig vara skall kunden omgående kontakta Badhandduken HB. Återbetalning av varans pris och fraktkostnader sker inom 30 dagar då den felaktiga varan returnerats till oss om inget annat är överenskommet.

Betalningsalternativ

Hos Badhandduken HB kan du betala med VISA, Master Card, Internetbanken samt faktura.
Betalningstjänsten hanteras av Payson. Du behöver inte ha ett Payson konto för att betala med kort eller internetbank. Har du ett Payson konto går det utmärkt att betala via det också.

Om PaysonFaktura

Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.
Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 39kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.
Information om pantsättning Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Tvist

Vid eventuell tvist följer Badhandduken HB rekommendationer från Allmänna reklamationsnämnden.

Force majeure

Badhandduken HB kan ej ansvara för att fullfölja våra förpliktelser i våra leverans- och köpvillkor vid händelser som står utanför vår kontroll t ex krig, strejker, upplopp, naturkatastrofer, sjukdomar etc. Om en force majeure situation pågått i mer än 2 månader har kunden eller Badhandduken HB rätt att häva pågående avtal.
 

Leveransvillkor
 

Varorna skickas normalt från oss inom en arbetsdag. Vi använder oss av Postnords varubrev samt Schenker som båda har en leveranstid inom 1-6 dagar beroende på vart paketet ska skickas. Vid ej uthämtat paket returneras varorna till Badhandduken HB. 

Fraktkostnader inom Sverige

Vid beställning av varor för ett varuvärde av 500kr eller mer, bjuder Badhandduken HB på frakten. Vid beställningar under 500kr tar Badhandduken HB ut en fraktavgift på 89kr.

Fraktkostnader till övriga destinationer

Vid beställning av varor för leverans utanför Sverige men inom Europa är portokostnaden viktbaserad. 0-2kg kostar 144kr, över 2kg kostar 200kr.