Doftoljor

Vi har ett flertal härliga eteriska doftoljor och parfymoljor från Interlam. Hos Interlam finns även parfymkort att ladda ner där ni kan få inspiration till att blanda era egna parfymoljor.

Eteriska oljor är doftande och flyktiga oljor som förekommer i olika växtdelar. Traditionellt sett har namnet syftat på de oljor som man utvinner genom att destillera växtdelarna. Nuförtiden benämns även de kallpressade oljorna som eteriska oljor. Eteriska oljor används på samma sätt som parfymoljorna. Doften sprids med hjälp av doftkrus eller aromalampor. Till skillnad från parfymoljorna varierar de eteriska oljornas doft med varje skörd precis som med ett årgångsvin. Ett annat användningsområde för de eteriska oljorna är som råvaror vid framställande av parfymoljor.

Eteriska oljor är av mycket hög kvalitet och följer kraven från europeiska Farmakopéer. Oljorna som är ekologiska har brittiska SOIL Association som kontrollorgan.

Parfymoljor kallas även doftoljor eller aromaoljor. De påminner om parfym i den kemiska sammansättningen men innehåller vanligtvis mer doftämnen. Detta beror på att parfymoljorna är tänkta för att sprida doft över större områden.

Doftoljorna är mycket mångsidiga och kan därför användas på en mängd olika sätt. Det är till exempel möjligt att även blanda oljorna med varandra för att på så sätt skapa din egen personliga favoritdoft. Det är roligt att experimentera och prova sig fram.