Visar alla 4 resultat

Hamam handdukar

Våra hamam handdukar från Ticking Stripes är klassiska turkiska badlakan som även kallas för hammama, Peshtemal eller Fouta.  Fouta är det lokala namnet på handdukarna om de kommer från Tunisien.

Handdukarna är vackert mönstrade och passar lika bra som dekorativ inredningsdetalj men också som traditionellt badlakan eller varför inte som en scarf. Många använder även sin hamam handduk som bordsduk. Bara din fantasi sätter gränserna. Hamam handdukarna är lätta att ta med på resor eller till badstranden tack vare sin låga vikt. Handdukarna mäter 180cm x 100cm i storlek. Vissa utvalda modeller av handdukarna finns även i storlek Piccolo som är 100cm x 50cm samt i storlek Grande som är 220cm x 170cm i storlek. Grande är den perfekta storleken för sommarens alla utflykter som underlag vid picknick eller på stranden.

Våra handdukar kommer ifrån Turkiet. De handvävs på traditionellt sätt av hantverkare som gjort detta genom generationer i byarna utanför staden Denizli. Det är ett stolt hantverk som utför än idag.